Avsnittet presenteras i samarbete med Transportföretagen och inleds och avslutas tillsammans med Tina Thorsell, Samhällspolitisk chef på Transportföretagen.

I detta avsnitt av Logistikpodden diskuterar vi Last Mile-logistikens utveckling under de senaste tio åren och blickar även tio år framåt mot kommande utmaningar och möjligheter. Panelen består av tre erfarna tidigare gäster med olika bakgrunder inom logistik och transport:

Jonas Bohman, tidigare på Mindconnect och nu på Best Transport, som arbetar med att utveckla interna och externa tjänster och verktyg för verksamheten. Jonas var med i podden redan i avsnitt 10, 2015.

Tobias Åbonde från Bring, som ansvarar för nordiska lager för e-handlare och e-fulfillment. Tobias var med i podden 2017 samt även 2019.

Märta Ghajar AmirnezamiLindholmen Science Park, med en bakgrund från bland annat  Stockholms stad och Vinnova. Märta var med i podden 2017

Det bjuds bland annat på trendspaningar från de senaste 10 åren där vi diskuterar den explosionsartade tillväxten i paketvolymer, särskilt inom e-handeln, kundernas ökade krav på snabbare leveranser och realtidsspårning samt innovationer och banbrytande leveranskoncept.

Vi kikar också närmare på vilka utmaningar och förändringar vi står inför gällande allt från elektrifiering till förarbrist. Det blir också spännande funderingar kring vilka områden som är viktigast att fokusera på för aktörer inom branschen som vill vara konkurrenskraftiga och framgångsrika i framtiden.

Under Logistikpoddens tionde och sista år djupdyker i de allra mest intressanta områdena tillsammans med några av våra mest insiktsfulla tidigare gäster. Vi reflekterar över de senaste tio årens utveckling och blickar framåt mot de kommande tio åren. 
Missa inte heller att följa min resa på Youtube där jag dokumenterar mitt arbete med att konvertera Logistikpodden till en supersmart chatbot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.