Den här veckan fortsätter vi våra framtidsspaningar i möte med Judith Wolst – entreprenör, digital rådgivare, författare och föreläsare.

Judith har arbetat med internet och digitala frågor sedan 2005 och driver bland annat SusTechable.com med fokus på dagens och morgondagens teknologier som tar oss mot en hållbar framtid.

I Logistikpodden hör vi henne berätta om sin kärleksrelation till digitalisering, varför Finlands förhållningssätt till AI är så inspirerande och vilka nya teknologier som kommer att förändra logistikbranschen framöver.

Varför är blockkedjor ett fördelaktigt sätt att lagra information? På vilka sätt kan nya teknologier hjälpa oss med klimatfrågan? Vad är egentligen en NFT? Allt detta och mycket mer hör du i veckans avsnitt av Logistikpodden.

Vill du veta mer om Judith och hennes projekt? Besök SusTechable.com eller JudithWolst.se för mer info.

Höjdpunkter i veckans avsnitt:
10:22 Hur nya teknologier kan hjälpa oss med klimatfrågan
15:24 Vilka länder bör Sverige inspireras av gällande teknisk utveckling?
19:31 Rädsla är det största hindret för digitalisering
28:03 Vad är blockkedjor?
32:11 Judith förklarar vad en NFT är

Avsnittet presenteras i samarbete med projektet HCT-City som genom piloter i Stockholm och Varberg vill visa att antalet lastbilar kan halveras i städerna om man lastar tyngre.
I denna serie om tre avsnitt träffar vi först Ann Segerborg-Fick som berättar om förstudien i norra Djurgårdsstaden och därefter Fredrik Cederstav som berättar om projektet och dess framtida potential. Mer information om projektet hittar du här: http://www.hct-city.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.