Om Logistikpodden

Logistikpodden är kanalen för dig som vill veta mer om logistik, transport och supply chain management från experter som sätter företeelser och händelser i rätt sammanhang och som alltid är redo att förklara och nyansera det som på ytan känns enkelt och trivialt – det är det inte…

Podden kommer normalt ut varannan vecka (torsdagar) och finns att lyssna på i din podcastapp eller direkt här på hemsidan, via YouTube eller Spotify.  Om du har förfrågningar, vill tipsa oss eller av annan anledning vill komma i kontakt med oss så kan du maila hej@logistikpodden.se eller kontakta oss direkt via någon av kanalerna nedan. Missa heller inte vår exklusiva maillista där du alltid kan vara säker på att få allt material först. 

Vilka är vi?

Vi är två logistiknördar som båda har doktorerat på Chalmers, fast efter detta valt lite olika karriärer. Tillsammans har vi erfarenheter från flera branscher, med flera perspektiv och utifrån flera olika roller – dock alltid med fokus på logistik i någon form. Logistikpodden startades 2014 av Per Olof för att lyfta alla fantastiska individer som tillsammans utgör logistikbranschen. Efter 4 år och drygt 100 intervjuer anslöt Nina till podden och ett antal nya format skapades. I Logistikpodden Magasin diskuterar vi aktuella frågor och tar upp input från lyssnare, i Bakom kulisserna lyfter fram logistikperspektivet på ställen och i branscher där man normalt ”inte jobbar med logistik” (det gör man visst). 

Vi hoppas att ni gillar det vi gör!

Per Olof Arnäs

Per Olof Arnäs har arbetat i, med och i anslutning till logistikbranschen sedan slutet av 1980-talet, både i industrin och inom akademin. Han är doktor i logistik från Chalmers och arbetar idag som logistikstrateg på Einride samt Steerlink Partners. Han har tillbringat i princip hela sitt vuxna liv med att lära sig mer om logistikindustrins digitalisering, både hur den kan implementeras och vilka effekter den har. Per Olof har varit rådgivare åt regeringen i Nationella Godstransportrådet samt åt DG Move i internationella Digital Transport and Logistics Forum.

Per Olof driver även poddarna Podgeek (en podd om att podda, tillsammans med Lena Göthberg) och Logistics Rocks (tillsammans med sin skivsamling). 

Han älskar 2000-talet.

Nina Modig

Nina Modig är civilingenjören, coachen och logistikforskaren som efter doktorsexamen har arbetat med logistikutveckling i mer än 10 år. Uppdragen har handlat om allt från förbättrade transportkorridorer i Europa och utformning av nya sjukhus och resecentra till projekt för att minska väntetider i cancersjukvården och skapa bättre flöden på byggarbetsplatser och förskolor. Nina är fast övertygad om att logistik varken behöver vara krångligt, komplicerat eller tråkigt och drivs av att få hjälpa organisationer och individer att prestera på topp.